Wine & Art Festival

Winelab

Η Winelab ξεκίνησε σαν ιδέα το 2015, όταν ο ιδρυτής της Βασίλης Σκούτας – οικονομολόγος στο επάγγελμα, αποφασίζει να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, να παράγει κρασί με μη συμβατικές μεθόδους, να πειραματίζεται με απόλυτα φυσικούς τρόπους οινοποίησης και να μην ακολουθεί καμία συνταγή για την παραγωγή κρασιού. Έτσι γεννήθηκε και το Wine Lab [εργαστήριο πειραματισμού].

Η φιλοσοφία τους στηρίζεται στη διατήρηση της δυναμικότητας του κρασιού. Με απόλυτο σεβασμό σε αυτό που η φύση παρέχει, φροντίζουν να είναι παρατηρητές και να αποκλείσουν οποιαδήποτε παρέμβαση.

Το κρασί που έχει προκύψει αβίαστα απο μια αυθόρμητη ζύμωση, φυσικά και όχι τεχνητά ή παρεμβατικά,  κάνει να διατηρούν μία  ισορροπία ερχόμενοι όσο πιο κοντά στη φύση γίνεται.

Η ενέργεια που δυναμικά μεταφέρεται, περνάει σε κάθε κύτταρο του σώματός μας και μας χαρίζει σωματική και ψυχική ευεξία.

Μια πλαγιά λίγων στρεμμάτων στη θέση Λουκίσσα του ν. Ηλείας στην Πελοππόνησο, που δεν είχε καλλιεργηθεί για πάνω από 20 χρόνια, είναι το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη υγειών και απόλυτα φυσικών αμπελιών, καθώς δεν είχε δεχτεί οποιαδήποτε χημική παρέμβαση.

Ο εμπλουτισμός του εδάφους γίνεται με χλωρές λιπάνσεις (βίκος, τριφύλλι και άλλα ψυχανθή), φύκια που συλλέγονται από τις παραλίες της περιοχής και compost. Η πρόληψη των ασθενειών γίνεται με τακτικούς ψεκασμούς με βότανα.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Email: vskoutas@gmail.com