
Οινοποιία “Κούκος”
Στα τέλη της δεκαετίας του ΄90, τα αδέλφια Παναγιώτης και Κωνσταντίνος Κούκος αποφάσισαν να δημιουργήσουν την Οινοποιία “Κούκος”
Αξιοποιώντας το μεράκι τους για το ποιοτικό κρασί και έχοντας δίπλα τους τα τελευταία χρόνια και τον γιο του Κωνσταντίνου, Αντώνη, οδηγήθηκαν στη δημιουργία μιας μικρής μονάδας παραγωγής και οινοποίησης στα όρια του οικοσυστήματος της Στροφυλιάς, 35 χλμ. Νοτιοδυτικά της Πάτρας. Πρόκειται για μια σύγχρονη οικογενειακή επιχείρηση, που στηρίζεται αποκλειστικά στην παραγωγή και εμφιάλωση κρασιού από τα ιδιόκτητα αμπέλια της οικογένειας που με προσωπική φροντίδα και επιμέλεια καλλιεργούν οι ίδιοι.
Η αγάπη για το κρασί, δεν θα μπορούσε φυσικά, να μην συνδυάζεται με βιολογική παραγωγή. Χωρίς να υπάρχει καμία “εξωτερική” παρέμβαση! Σεβόμενοι το περιβάλλον και την ισορροπία του οικοσυστήματος, και με τη χρήση μόνο χαλκού και θειαφιού, καλλιεργούν βιολογικά. Χωρίς χημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα, που δηλητηριάζουν τον οργανισμό και θα μπορούσαν να έχουν επίπτωση στην ποιότητα των οίνων τους, χρησιμοποιώντας μόνο κοπριά από ζώα βιολογικής κτηνοτροφίας.
Ο ιδιόκτητος αμπελώνας είναι φυτεμένος με ένασυνδυασμό επιλεγμένων ποικιλιών τόσο ελληνικών όσο και διεθνών. Η επιλογή των ποικιλιών αυτών έγινε με όρους, πρώτα από όλα εντοπιότητας και μετέπειτα προσαρμογής στο terroir της περιοχής.
Οι ποικιλίες του κτήματος είναι οι γηγενείς Σιδερίτης, Φιλέρι, Ροδίτης, η γνωστή για τα ποιοτικά της απότελέσματα σε αμμώδεις αμπελώνες, Ασύρτικο, καθώς επίσης και Μαυροδάφνη και Μαυροτράγανο, καθώς και οι διεθνείς, αλλά πολύ καλά προσαρμοσμένες στο terroir της Αχαϊας, Merlot και Cabernet Sauvignon.


Στοιχεια Επικοινωνιας
Διεύθυνση: 270 52,Λάππα Αχαΐας
Τηλ. / Φαξ: 2691022198, 6974805419 & 6977427239
E-mail: info@koukos-winery.com
www.koukos-winery.com