
Kokotos Estate
Στην Σταμάτα, ο Γιώργος και η Αννα Κοκοτού, το 1980 δημιούργησαν ένα αμπελώνα 70 στρεμμάτων. Τα φτωχά σε οργανική ύλη αλλά πλούσια σε ιχνοστοιχεία εδάφη το υψόμετρο των 450 μέτρων και το έντονο και διασπασμένο ανάγλυφο του Κτήματος, συμβάλλουν στην δημιουργία του ιδανικού οινοπεδίου για την παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας σταφυλιού. Εξάλλου η περιοχή της Αττικής είναι βαθιά συνδεδεμένη με την ιστορία του Ελληνικού κρασιού.
Το μικρής δυναμικότητας οινοποιείο, διαθέτει τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό προηγμένης τεχνολογίας για την παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας. Παράλληλα, στην υπόγεια κάβα του Κτήματος, φιλοξενούνται σε ιδανικές συνθήκες τα γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια, όπου παλαιώνουν τα κρασιά του κτήματος. Ελληνικές ποικιλίες Σαββατιανό, Ασύρτικο όπως και οι διεθνείς Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay και Gewurztraminer, καλλιεργούνται στον ιδιόκτητο αμπελώνα. Όμως το οινοποιείο συνεργάζεται και με παραγωγούς της περιοχής, για την πρώτη ύλη που θα αποτελέσει την βάση, για την παραγωγή των κρασιών τους. Εξάλλου η μακρά πορεία τους και τα εξαιρετικά κρασιά τους είναι γνωστά και καταξιωμένα.
Στοιχεια Επικοινωνιας
Διεύθυνση: Σταμάτα Αττικής ΤΚ 14575
Phone: 2108145113
Email: info@kokotosestate.gr
www.kokotosestate.gr