Wine & Art Festival

Τέχνη

Σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών, στο πλαίσιο του 2nd Athens Wine & Art Festival, θα πραγματοποιηθεί Έκθεση με επιλεγμένα, σπάνια έργα από τη συλλογή της σχολής, υπό την επιμέλεια του κου Μανώλη Καρτεράκη, ιστορικού Τέχνης ΑΣΚΤ, επιμελητή της συλλογής.

Παράλληλα καλλιτεχνικά δρώμενα που θα περιλαμβάνουν DJ sets, θεατρικά δρώμενα, εκπαιδευτικά σεμινάρια και προβολές οινικών ντοκιμαντέρ θα πλαισιώνουν όλες τις ώρες του φεστιβάλ.

Πρόγραμμα - Happenings

Εκπαιδευτικά Σεμινάρια

‘’Wine list: σχεδιασμός λίστας κρασιού σε χώρους εστίασης με σκοπό τη μοναδικότητα, την ταυτότητα και την ανάδειξη του τοπικού πλούτου’’

Το σεμινάριο θα πραγματοποιήσει ο Μιχάλης Παπατσίμπας, Σύμβουλος Οίνου και ιδιοκτήτης των Materia Prima.

Συμμέτοχη δωρεάν, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με δήλωση συμμετοχής εδώ

Ανακατεύοντας την τράπουλα. Βαριά χαρτιά και κρυφοί άσσοι: ‘’Ποικιλίες και οινοποιεία με παρελθόν, παρόν και μέλλον’’.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιήσει ο Παύλος Γκέγκας , Οινοκριτίκος, Σύμβουλος και Δημοσιογράφος  Οίνου.

Συμμέτοχη δωρεάν, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με δήλωση συμμετοχής εδώ

Θεατρικά Δρώμενα

Σάββατο, 8/10 και Κυριακή, 9/10

Performance  με έμπνευση από το έργο του Αριστοφάνη που συνδυάζει την Αρχαία κωμωδία με ζωντανή πρωτότυπη μουσική.

Η χαρά συναντά το κρασί και φέρνει κοντά Όρνιθες και Ανθρώπους σε μια μέθεξη που ρέει «το γάλα της Αφροδίτης» και παρασέρνει το κοινό σε ένα ξέφρενο γλέντι.

 « Σύντροφε στη γιορτή, πιες κι εσύ μαζί μας!
   Φιλίας ποτήρι πάρε, πίνε!»

Performance με έμπνευση από τις Βάκχες του Ευριπίδη

«Εγώ. Είμαι ο Διόνυσος. Ήρθα. Εφανερώθηκα»

Οι Μαινάδες και οι Σάτυροι, ακόλουθοι του Διονύσου,σαν θίασος  περιπλανώμενος απλώνονται σε όλο τον χώρο του Φεστιβάλ και μυούν το κοινό στο «βακχεύειν».

« Και τώρα ας χορέψουμε,
τον Βάκχο ας τιμήσουμε
με κραυγάζοντα τύμπανα, εύηχα
και με χαρούμενες ιαχές τον θεό τέρποντας
με φρυγικές δοξολογείστε τον ιαχές…»

Χοροθεατρική performance που αναπτύσσεται στο άκουσμα του ποιήματος «Ωδή στο κρασί”  του Πάμπλο Νερούδα και υμνεί την Άνοιξη, τη φιλία, την αγάπη, τη συντροφικότητα, τον Έρωτα: το κρασί της ζωής.

Διαδραστική οπτικοακουστική εγκατάσταση που δίνει την ευκαιρία στο κοινό να ανακαλύψει στο βαθμό που ο καθένας επιθυμεί,  τα μυστικά του κρασιού.

Κουκλοθέατρο – Θεατρικές Αφηγήσεις με  μύθους  γύρω από το κρασί, Messyplay, Δημιουργική προσομοίωση παραγωγής μούστου κ.ά

DJ Sets

Σάββατο 8/10 16.00 – 20.00 ΛΙΑΝΑ ΜΑΣΤΑΘΗ

Κυριακη 9/10 16.00 – 20.00 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΜΟΝΙΔΗΣ

Αντικατοπτρισμοί στα δάκρυα του οίνου

Πόσα δάκρυα αφήνει το κρασί την ώρα που αναδεύεται στο ποτήρι; Πόσες εικόνες ζωγραφίζει; Μια σειρά από διαδραστικά happenings που θα ξετυλιχτούν σε όλο τον χώρο του Φεστιβάλ θα συνεπάρουν το κοινό σε ένα μεθυστικό ταξίδι.

Η θεατρική ομάδα Άπλετοι Κήποι δημιουργεί ένα ισορροπημένο σε οξύτητες και χρώματα χοροθεατρικό μωσαϊκό το οποίο αποτελείται από σύντομες σε διάρκεια περφόρμανς που χρησιμοποιούν στοιχεία θεάτρου, σωματικής έκφρασης, χορού, διαδραστικών εγκαταστάσεων με τη συνοδεία ζωντανής, πρωτότυπης και διασκευασμένης μουσικής.

Το καλλιτεχνικό μωσαϊκό θα συμπληρώσουν δράσεις δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά: Κουκλοθέατρο – Θεατρικές Αφηγήσεις με  μύθους γύρω από το κρασί, Messyplay, Δημιουργική προσομοίωση παραγωγής μούστου κ.ά

Γιατί τα όνειρα εκφράζονται καλύτερα με εικόνες που αφήνουν τη δική τους επίγευση σε κάθε ουρανίσκο προ(σ)καλώντας τον σε ένα φρουτένιο και βαθύ ταξίδι αισθήσεων.

Γιατί το κρασί “ποτέ δε χώρεσε σε ένα ποτήρι, σε ένα τραγούδι, σε έναν άνθρωπο.”

(Π. Νερούδα)

—————-

ΣύλληψηΙδέα: Άπλετοι Κήποι

Σκηνοθεσία: Παρζακώνη Αφροδίτη

Performers: θεατρική Ομάδα Άπλετοι Κήποι,  θεατρικό Εργαστήρι ΠάντεςPanic,  σπουδαστές του Εργαστηρίου Παιδαγωγικής Θεάτρου-Θεατρικού Παιχνιδιού του Θεάτρου της Ημέρας, σπουδαστές  Παραστατικών Τεχνών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

————–

Αντικατοπτρισμοί στα δάκρυα του οίνου: μια σειρά από performances που αναπτύσσονται σε όλο τον χώρο του φεστιβάλ και συνεπαίρνουν το κοινό σε ένα μεθυστικό ταξίδι.

Θεατρική ομάδα “Άπλετοι Κήποι”

Με βασική μέθοδο το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ και μέσα από την τεχνική της Σωματικής Έκφρασης, τη  διαδικασία της Αναπαράστασης και το Παιχνίδι των Ρόλων, οι συμμετέχοντες εμπλέκονται σε μια καθαρά βιωματική διαδικασία όπου αναπτύσσουν και καλλιεργούν τα εκφραστικά τους μέσα – Κίνηση/Έκφραση/Λόγος – πειραματίζονται, αυτοσχεδιάζουν, τροποποιούν, επινοούν, μετασχηματίζουν, παίζοντας με το τρίπτυχο ΔΟΜΗ – ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ – ΣΥΝΘΕΣΗ.

Στόχος η ανακάλυψη – τόσο σε ατομικό όσο και ομαδικό επίπεδο – των άπειρων δυνατοτήτων του ανθρώπου, η ανάπτυξη και διοχέτευσή τους σε μια δημιουργική θεατρική έκφραση μέσα από το πρίσμα του επαγγελματικά υπεύθυνου ερασιτεχνισμού.

Περισσότερες πληροφορίες: www.facebook.com/pg/Apletoi.Khpoi