fbpx

Σχετικα

 • Από την αρχαία ακόμα Ελλάδα, το κρασί ήταν πάντα συνυφασμένο με την τέχνη. Τροφή και καλλιτεχνική έμπνευση, το κρασί βρίσκεται πίσω από αμέτρητα δημιουργήματα γνωστών και άγνωστων καλλιτεχνών στο πέρασμα των αιώνων. Το κρασί είναι προϊόν πολιτισμού. Το ίδιο και η τέχνη.

  Η αγάπη και το πάθος για αυτά τα δύο οδήγησε στη δημιουργία ενός φεστιβάλ αισθήσεων, που το κρασί –όπως και κάθε αντικείμενο πόθου–  θα προβάλλεται ως έργο τέχνης, ως προσωπική έκφραση δημιουργίας του Έλληνα παραγωγού και όχι απλώς ως αντικείμενο προς πώληση. To Athens Wine & Art Festival αλλάζει τη λογική κάθε έκθεσης έως τώρα.

  discover your senses during…

  the 1st ATHENS WINE & ART FESTIVAL

  28-29 Σεπτεμβρίου 2019 – ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ (ΑΣΚΤ), Πειραιώς 256

  το φεστιβάλ σημαίνει την έναρξη της νέας σοδειάς και της νέας σεζόν, με όλα όσα μας διασκεδάζουν, μας ανεβάζουν και μας φτιάχνουν την διάθεση.

 • Το «1st ATHENS WINE AND ART FESTIVAL» θα διεξαχθεί στις 28 & 29 Σεπτεμβρίου σε ένα μοναδικό χώρο 2.500 τ.μ., όπου κρασί και τέχνη θα συνυπάρξουν αρμονικά, όπως άλλωστε τους αρμόζει. Στον εκθεσιακό χώρο ΝΙΚΟΣ ΚΕΣΣΑΝΛΗΣ της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), Πειραιώς 256, δίπλα στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, μικρού και μεσαίου μεγέθους οινοποιεία θα παρουσιάσουν τα δημιουργήματά τους, παράλληλα με σημαντικές δράσεις τέχνης. Γιατί το κρασί είναι τέχνη, δημιουργία και έκφραση, και έτσι πρέπει να παρουσιάζεται!

 • Πρόσβαση στη σχολή καλών τεχνών, αίθουσα Νίκος Κεσσανλής , Πειραιώς 256, άγιος Ιωάννης Ρεντη
  ΗΣΑΠ & ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ
  1. Με τη γραμμή Μ1. κατεβαίνετε Ομόνοια και παίρνετε το λεωφορείο 049 για τη σχολή καλών τεχνών
  2. Με τη γραμμή Μ1 κατεβαίνετε στην στάση Καλλιθέα και περπατάτε για τη σχολή Καλών Τεχνών

 • Boutique Οινοποιεία μικρού και μεσαίου μεγέθους – κάποια εμφανίζονται για πρώτη φορά σε έκθεση – από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο, θα σας περιμένουν για να τα γνωρίσετε και να δοκιμάσετε εξαιρετικά κρασιά τους σε ένα πρωτοποριακό περιβάλλον τέχνης.

 • Σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών, στο πλαίσιο του 1st Athens Wine & Art Festival, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά Retrospective Έκθεση με επιλεγμένα έργα από το αρχείο της ΑΣΚΤ, από τις δεκαετίες 80 & 90.

 • DJ sets, θεατρικά δρώμενα, εκπαιδευτικά σεμινάρια και προβολές βραβευμένων οινικών ντοκιμαντέρ θα πλαισιώνουν όλες τις ώρες του φεστιβάλ.

  Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στις 18:00 το Θέατρο Ημέρας, οι Start Art Team και οι Άπλετοι Κήποι θα παρουσιάσουν μια θεατρική παράσταση εμπνευσμένη από το κρασί ενώ μαζί τους το μουσικό σύνολο Ευτέρπη θα παρουσιάσει την πρωτότυπη δουλειά του, βασισμένη σε αρχαϊκούς αυλούς.

  Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 19:00, το φεστιβάλ θα κλείσει με ένα μεγάλο μουσικό event με τους ξεσηκωτικούς Sugah Spank & the Swing Shoes.

 • Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα υπάρχει δωρεάν δημιουργική ενασχόληση παιδιών από το Θέατρο Ημέρας και τους Μικρούς Γεωργούς στην Πόλη καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ.

 • Μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας που υποστηρίζεται από το botilia.gr θα μπορείτε να αγοράσετε σε ειδικές τιμές τα αγαπημένα σας κρασιά από όλα τα οινοποιεία που συμμετέχουν στην έκθεση.

 • Σάββατο 28 & Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου

  11:00 – 13:00 μόνο για επαγγελματίες με επίδειξη κάρτας

  13:00 – 19:00 για το κοινό

 • Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι δωρεάν. Για συμμετοχή στη δοκιμή και το συλλεκτικό ποτήρι της έκθεσης το κόστος είναι 5€, μέρος των οποίων θα διατεθεί για την ενίσχυση του Λύρειου Ορφανοτροφείου που καταστράφηκε στο Μάτι, μέσω της Μ.Κ.Ο Δεσμός.

 • Βίκος, Coffee Republic

  Χορηγοί Επικοινωνίας:

  En Lefko 87.7, 750ml.gr, WineEvents.gr, NotAnExpert.gr

  Σας προσκαλούμε όλους, μικρούς και μεγάλους, να γιορτάσετε μαζί μας σε ένα μοναδικό φεστιβάλ κρασιού & τέχνης!